سوکروز استر اسید چرب نوعی ماده فعال سطحی غیر یونی است، که با برخورداری از سازگاری مناسب با بدن آدمی و تجزیه پذیری در طبیعت، دارای کاربردهای وسیعی به ترتیب در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی، دارو، شویندگی و ضد میکروبی، حشره کشها و آفت کشها در صنایع کشاورزی و نیز تولید ذرات نانو ساختار است. این ماده از مواد ارزان، در دسترس و تجدیدپذیری مانند شکر و اسیدهای چرب تولید میشود و به دلیل وجود هشت جایگاه استری شدن سوکروز، میتوان دامنه گستردهای از خواص فیزیکی، شیمیایی و زیستی را پدید آورد، که این تفاوتها به طور عمده با تغییر درجه جانشینی و طول زنجیره اسیدهای چرب آنها ایجاد میشود.