راهنمای نگارش مقالات

 راهنمای نگارش مقالات نشریه مهندسی شیمی ایران

 

عهده دار مکاتبات فقط می تواند از ​اعضای هیأت علمی ​و یا​ شاغل در سایر مؤسسات ​باشد.

  •  مقالات با نرم افزارword​​ روی کاغذ A4  به صورت​ تک ستونی تایپ شود. برای بخش فارسی مقالات از قلم نازنین 14​ و متن لاتین آن از قلم ​12 Times New Roman  استفاده شود. ​جداول، نمودارها و شکلها داخل متن و اطلاعات آنها به انگلیسی و توضیحاتشان به صورت فارسی و انگلیسی باشد​.​ در صورت استفاده از نرم افزار حتماً باید مرجع آن مشخص شود​. مقاله کمینه 10 صفحه و بیشینه 15 صفحه داشته باشد.
  •  مقالاتی که با نرم افزار شبیه ساز فرایند تهیه می شوند؛ در صورتی که نرم افزار متلب باشد یا نرم افزارهایی از این دست مشکلی وجود ندارد ولی چنانچه نرم افزارهای فرایندی همچون هایسیس، اسپن و ... نیاز به ارائه لایسنس نرم افزار قفل نشکسته نرم افزار از طرف سازمان دارنده نرم افزار دارد. در نرم افزارهای شبیه سازی با سی اف دی به شرطی که نامی از نرم افزار قید نشده باشد، مشکلی وجود ندارد.
  •    تعهدنامه (توجه: برای دریافت فرم روی عبارت "  تعهدنامه " کلیک کنید) توسط مسئول مکاتبات تکمیل، امضا و به صورت فایل پی دی اف در سامانه بارگذاری شود.کد مقاله توسط دبیرخانه تکمیل می شود. نام فایل به نام تعهدنامه ذخیره و آپلود شود.
  •     فرم تعارض منافع (توجه: برای دریافت فرم روی عبارت "   فرم تعارض منافع " کلیک کنید) توسط مسئول مکاتبات تکمیل، امضا و به صورت فایل پی دی اف در سامانه بارگذاری شود. نام فایل به نام فرم تعارض منافع ذخیره و آپلود شود.
  •    کلمات انگلیسی داخل متن​ به صورت ​Foot note  آورده شود.
  •    با توجه به زحمت زیادی که برای آماده سازی مقاله از سوی پژوهشگران محترم و دست اندرکاران نشریه صورت می گیرد، شایسته است در مراجع خود از فایل های مقالات چاپ شده استفاده و به آن مقالات ارجاع دهید.
  •   صفحه آرایی:​ حاشیه بالای صفحه اول 5 سانتیمتر و در صفحات دیگر 5/2 سانتیمتر باشد. فاصله خطوط به صورت​single  و متن از سمت راست و چپ ​justify​  تنظیم شود.
  •    بخش های هر مقاله، قلم و فونت مورد استفاده به ترتیب زیر است:

1-   عنوان مقاله:​ کوتاه و معرف محتوی مقاله باشد و از 15 کلمه تجاوز نکند.​ ضخیم(18Bzar)

2-  اسم یا اسامی و عناوین علمی نویسندگان مقاله: (​قلم بی نازنین 12 ضخیم )، عهده دار مکاتبات با علامت مشخص گردد. 

3-​آدرس نویسندگان: ​بی نازنین 11 نازک و در​زیر آن پیام نگار(آدرس الکترونیکی) عهده دار مکاتبات   

ترتیب نوشتن آدرس فارسی و انگلیسی به ترتیب: ​مرتبه علمی و رشته ​دانش اموختگی ​برای اعضای هیئت علمی و مقطع به همراه رشته دانش آموختگی یا دانشجویی  برای دانشجویان و شاغلین صنعت، نام محل اشتغال یا تحصیل. آدرس های زیر برای راهنمایی بیشتر درج می شوند:

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان 

استادیار مهندسی شیمی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

در قسمت چکیده لاتین معادل با:

M. Sc. Student of Chemical Engineering, Azarbaijan Shahid Madani University

Assistant Professor of Chemical Engineering, Azarbaijan Shahid Madani University

توجه: ​آدرس کامل​ عهده​ دار​مکاتبات در پاورقی صفحه اول و به ترتیب شامل: نام شهر، نام محل اشتغال، نام دانشکده یا بخش تخصصی، نام گروه یا آزمایشگاه

4- چکیده: ​متن چکیده در حداکثر 150 کلمه، به صورت تک ستونی و حاوی نکات اصلی و نتایج مقاله باشد. (بی نازنین 12 ضخیم).

5-  کلمات کلیدی:​ حداکثر 10 کلمه (بی نازنین 14ضخیم )

توجه: قسمتهای 1 تا 5 به انگلیسی در ابتدای  مقاله قبل از چکیده فارسی، حتما آورده شود.

6- ​متن اصلی:​ با مقدمه آغاز و با نتیجه گیری پایان می یابد. بسته به نوع مقاله دارای بخش های نظری، شرح دستگاه، روش آزمایش، روش حل، یا محاسبه و نتایج است که به صورت تک ستونی با قلم بی نازنین 14 نازک و 12​Times New Roman نازک و فواصل بین خطوط به صورت​ single نگارش می شود. تیترهای متن مقاله با قلم نازنین 18ضخیم می باشد. جدول ها و شکل ها به ترتیب،  شماره گذاری و عناوین جدول  ها در بالای هر جدول و عناوین شکل ها در زیر هر شکل آورده شود جدول ها و شکلها​ترجیحا" رنگی   ارائه شوند. کلمات انگلیسی داخل متن شامل نام مواد، اسامی دانشمندان و ... به جز حروف اختصاری انگلیسی و واحدها با معادل فارسی جایگزین و در صورت لزوم در پاورقی معادل انگلیسی ذکر شود.

7- جدولها، شکلها، نمودارها و عکس ها:

  •  شکل‌، نمودار، تصویر، نقشه و عکس‌ها، فقط با عنوان شکل، نام‌گذاری شوند.
  • همه جدول‌ها و شکل‌ها شماره‌گذاری می‌شوند و توضیحات  آنها به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه شوند.
  • .اطلاعات شکل ها و جدول ها (شامل نامگذاری محورها، اعداد، راهنما , نام گذاری های شکل) به انگلیسی درج شوند.
  • عنوان جدول در بالای آن و عنوان شکل در زیر آن نوشته شود.
  • فونت مورد استفاده در تعریف محورها: Times New Roman 10 Bold
  • فونت مورد استفاده در راهنما: Times New Roman 9
  • فونت مورد استفاده برای اعداد روی محورها:  Times New Roman 9 Bold

نحوه تنظیم اطلاعات شکلها و جدول بصورت زیر است:

برای دیدن دقیق تر شکلها بر روی تصاویر کلیک کنید.

8- معادلات:

معادلات بصورت خوانا با حروف و علائم مناسب درج و معادلات به ترتیب شماره گذاری شوند.

توجه: تمام ​عنوان ها ​از مقدمه تا تشکر و قدردانی، شماره گذاری شوند.­

9-  ​نتیجه گیری کلی

10-​تشکر وقدردانی:​ در صورتی که برای آماده سازی مقاله، حامی یا تامین کننده اعتبار پژوهشی پشتبانی کرده است، لازم است حتما از ایشان تشکر و قدردانی شود.

11-​مراجع:​

منابع مورد استفاده در متن به ترتیب شماره در داخل کروشه [  ]​ مشخص و فهرست آنها مطابق با شماره ای که در متن مشخص شده است و ​به ترتیب نام نویسنده یا نویسندگان، نام اثر(داخل علامت گیومه" ")، نام مجله و یا عنوان کتاب، شماره مجله یا نوبت نشر، شماره صفحات و تاریخ نشر ​با مراعات استانداردهای رایج در ارائه مراجع در بخش مراجع آورده شود. نمونه مرجع دهی به مقاله نشریه، کتاب، وبگاه، پایان نامه، مقاله ارائه شده در کنفرانس و ثبت اختراع در ادامه آورده شده است.

فقط مراجعی که در متن مقاله به آنها اشاره شده است، در بخش مراجع آورده شود.

تاکید میشود که در بخش فهرست مراجع نام تمامی مجلات- انتشارات- موسسات- کنفرانسها و غیره به صورت کامل درج میشود و از به کار بردن نام اختصاری آنها(Abbreviation)  خودداریشود.

لازم است تمامی مراجع با سبک استاندارد APA تنظیم شوند. توجه داشته باشید که با بسیاری از نرم‌افزارهای مدیریت منابع علمی مانند EndNote و Mendely  می­توانید منابع را مرتب نمایید.

  • مرجع دهی به مقاله نشریه:

[1]   Mustafa, M. F., Liu, Y., Duan, Z., Guo, H., Xu, S., Wang, H.,& Lu, W. (2017).Volatile compounds emission and health risk assessment duringcomposting of organic fraction of municipal solid waste. Journal of Hazardous Materials, 327: 35-43.

  • مرجع دهی به کتاب:

[2]    Sloan, E. D., Koh, C. A., Koh, C. , (2007). "Clathrate hydrates of natural gases", Third edition, CRC Press, Taylor and Francis Group, London,752.

  • مرجع دهی به وبگاه:

[3] https://www.sacome.com/en/tema-type-heat-exchangers, available in 13 February (2005).

  • مرجع دهی به پایان نامه:

[4] Doddapaneni V. (2017). The Polymer-Based Nanocomposites for Electrical Switching Applications, PhD Thesis, School of Engineering Sciences, KTH Royal Institute of Technology, Stockholm, Sweden,

  • مرجع دهی به مقاله ارائه شده در کنفرانس:

[5] Tuzunoglu, E. and Bagci, S. (1998). “Immiscible CO2 flooding through horizontal wells for oil recovery,” proceedings of the 2nd Int. Cong. on Non-Renewable Energy Sources, Tehran, Iran, 1, 152-161.

  • مرجع دهی به ثبت اختراع:

[6] Miller, B. O. (1952). US Pat. 2542356, Dow Chemical Co.

  • همه مراجع فارسی به زبان انگلیسی ترجمه و ارائه می شوند و سال به میلادی درج می شود. همچنین در انتهای مرجع  عبارت In Persian قید شود. (مطابق نمونه7)

 [7]    Mohammad Shahi, N., Soleimani Nazar, A., Ahmadi Golestan, M. (2012). "Experimental study of vegetable oil performance on the control of asphaltene sedimentation of two samples of Iranian crude oil” Iranian, Chemical Engineering Journal. Vol. 11 - No. 61, pp.13-21, In Persian.

توجه: برای مقالات پذیرش شده و مطابق با فرمت نشریه، ایمیلی برای پرداخت هزینه ویراستاری به منظور ارسال فیش پرداختی(اینترنتی/بانکی) به نویسنده ارسال می شود تا پس از پرداخت به حساب انجمن مهندسی شیمی ایران و ارسال فیش از طریق تارنمای نشریه، برای آماده ­سازی مقاله اقدام شود.  هزینه پرداخت شده برای ویراستاری مقالات، مبلغ 5،000،000 ریال است. اطلاعات حساب و شبا در ایمیلهای ارسالی و قسمت پرسش های متداول قابل دسترسی است.

 

با تشکر

نشریه مهندسی شیمی ایران