@article { author = {رجبی, حمید and مهدی جعفری, سید}, title = {Extraction and Purification of Saffron Bioactive Components}, journal = {Iranian Chemical Engineering Journal}, volume = {17}, number = {96}, pages = {6-21}, year = {2018}, publisher = {Iranian Association of Chemical Engineering}, issn = {1735-5400}, eissn = {2008-2797}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {استخراج و خالص‌سازی ترکیبات موثره زعفران}, abstract_fa = {زعفران به واسطه وجود ترکیبات موثره، یعنی کروسین، پیکروکروسین و سافرانال دارای خواص تغذیه‌ای بی‌شمار و ویژگی‌های حسی بی نظیری است. از این‌رو، استخراج و خالص‌سازی این ترکیبات برای کاربرد در صنایع غذایی و داروسازی از اهمیت بسزایی برخوردار است. روش‌های خیساندن، تقطیر بخار، فراصوت، سیال فوق بحرانی، استخراج فاز جامد و تبلور برای استخراج ترکیبات زعفران بررسی شده‌اند. وقت‌گیر بودن، پایین بودن بازده استخراج، مصرف حجم بالای حلال و غیراختصاصی بودن، از معایب روش‌های استخراج سنتی به‌شمار می‌آیند. برای خالص‌سازی ترکیبات زعفران، معمولاً از ترکیب دو روش استخراج استفاده می‌شود. استخراج عصاره زعفران به روش خیساندن و پس از آن تزریق عصاره به یک ستون حاوی فاز جامد راهی برای خالص‌سازی ترکیبات موثره آن به‌شمار می‌آید. در این مطالعه، به بررسی روش‌های مختلف استخراج و خالص‌سازی زعفران پرداخته شده است.}, keywords_fa = {زعفران,کروسین,پیکروکروسین,سافرانال,استخراج,خالص‌سازی}, url = {https://www.ijche.ir/article_112613.html}, eprint = {https://www.ijche.ir/article_112613_dfcc802f6ad486d7b79251358de44072.pdf} }