اسید لینولئیک مزدوج CLA، از جمله اسیدهای چرب با خواص زیستی بسیار مفید، مانند تقویت سیستم ایمنی بدن است و میتواند به منظور تولید فراوردههای غذایی فراسودمند بهکار گرفته شوند. به این جهت، تبدیل زیستی روغن کرچک به اسید لینولئیک مزدوج با بهکارگیری گونههای لاکتوباسیلوس بررسی و مدلسازی شد. در میان باکتریهای بررسی شده، باکتریهای لاکتوباسیلوس پلانتاروم PTCC1058 و سپس PTCC1745 از بیشترین توانایی در تولید اسید لینولئیک مزدوج برخوردار بودند. بیشترین بازده تولید با استفاده از آنزیم لیپاز رنکو و شویندة تویین 80 به دست آمد. افزودن قندهای فروکتوز و ساکاروز به محیط کشت به کاهش بازده تولید CLA انجامید. این کاهش برای ساکاروز بیشتر بود. مدلسازی میزان تولید CLA و به حداکثر رساندن آن با بهرهگیری از روش پاسخ سطحی انجام شد. بیشترین بازده تولید CLA برای باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم PTCC1058 در نقطه غلظت روغن mg/mL6/4، درصد وزنی سلول شسته شده %w/v 15 و زمان 121 ساعت به میزان 11/37% حاصل شد و بیشترین غلظت CLA تولید شده نیز در غلظت روغن mg/mL10، درصد وزنی سلول شسته شده %w/v 15 و زمان 92/173 ساعت به میزان mg/L 6/2177 به دست آمد.
کوچک یزدی, زهرا, عالمزاده, ایران, & سادات طوری کرمی, حدیثه. (1396). مدلسازی و بررسی عوامل مؤثر بر تبدیل زیستی روغن کرچک به اسید لینولئیک مزدوج با استفاده از گونههای لاکتوباسیلوس. مهندسی شیمی ایران, 16(91), 48-56.
MLA
زهرا کوچک یزدی; ایران عالمزاده; حدیثه سادات طوری کرمی. "مدلسازی و بررسی عوامل مؤثر بر تبدیل زیستی روغن کرچک به اسید لینولئیک مزدوج با استفاده از گونههای لاکتوباسیلوس". مهندسی شیمی ایران, 16, 91, 1396, 48-56.
HARVARD
کوچک یزدی, زهرا, عالمزاده, ایران, سادات طوری کرمی, حدیثه. (1396). 'مدلسازی و بررسی عوامل مؤثر بر تبدیل زیستی روغن کرچک به اسید لینولئیک مزدوج با استفاده از گونههای لاکتوباسیلوس', مهندسی شیمی ایران, 16(91), pp. 48-56.
VANCOUVER
کوچک یزدی, زهرا, عالمزاده, ایران, سادات طوری کرمی, حدیثه. مدلسازی و بررسی عوامل مؤثر بر تبدیل زیستی روغن کرچک به اسید لینولئیک مزدوج با استفاده از گونههای لاکتوباسیلوس. مهندسی شیمی ایران, 1396; 16(91): 48-56.