در این تحقیق، ضریب انتشار رطوبتی دانه گیاه زیره سبز طی فرایند خشکشدن لایه نازک به صورت تابعی از محتوای رطوبت آن با دو فرض صفحهی دو بعدی و استوانهای برای شکل دانه تعیین شد. سپس مدلسازی ریاضی فرایند انتقال رطوبت دانه حین خشک شدن با استفاده از روش عددی عنصر محدود انجام گرفته و نتایج حاصل از آن با محتوای رطوبت آزمایشگاهی دانه در شرایط مشابه مقایسه شد. مقدار ضریب همبستگی بین نتایج حاصل از مدل صفحهی دو بعدی و دادههای آزمایشگاهی معادل 992/0، و میزان مربعات خطا معادل 0188/0 بهدست آمد، در حالی که مقدار ضریب همبستگی بین نتایج مدل استوانهای و دادههای حاصل از آزمایش معادل 973/0 و میزان مربعات خطا معادل 11/0 بهدست آورده شد. به اینترتیب، نتایج مطالعه حاضر بیانگر آن است که فرض صفحهی دوبعدی برای دانه، همبستگی بیشتر و خطای کمتر نسبت به فرض شکل استوانهای با دادههای آزمایش را در پی دارد.