@article { author = {ناهید, پروین and عالمزاده, ایران and سجاد مرتضوی, سید}, title = {}, journal = {Iranian Chemical Engineering Journal}, volume = {15}, number = {87}, pages = {28-34}, year = {2016}, publisher = {Iranian Association of Chemical Engineering}, issn = {1735-5400}, eissn = {2008-2797}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {طراحی واحد استخراج شیرین‌کننده طبیعی از برگ استه ویا}, abstract_fa = {استه ویا1 یا گیاه شیرین، بومی قاره آمریکاست و نخستین بار پزشکی اسپانیایی در سال 1888 آن را مطالعه کرد. در طول قرنها، مردم پاراگوئه و برزیل برای شیرین کردن غذا و درمان فشار خون بالا، سوزش معده، کنترل اوریک اسید و درمان چاقی، از آن استفاده می‌کردند. اکنون بسیاری از کشورها مانند ژاپن عصاره استه ویا را به عنوان جایگزین شیرین‌کننده‌های مصنوعی، مانند ساخارین، آسپارتام و سیکلامات وارد بازار کرده‌اند تا از زیانهای این انواع مصنوعی جلوگیری کنند. از جملة ترکیبات شیرین‌کنندة آن (گلیکوزید‌ها) عبارت‌اند از استه ویوزید2، ربادیوزید A و جز اینها. در این پروژه، روشهای مختلف تولید و استخراج گلیکوزیدهای استه ویا مانند استخراج با حلالها، استخراج با سیال فوق بحرانی SCFE3، صافشهای غشایی، فرا و نانو بررسی شده است. در پایان، طرح مناسبی برای فرایند تولید شیرین‌کننده استه ویا ارائه شده است.}, keywords_fa = {استه ویا,استخراج,صافش غشائی,فرا,نانو}, url = {https://www.ijche.ir/article_112527.html}, eprint = {https://www.ijche.ir/article_112527_8f5feead967f4e8f95eddc12f7851cf9.pdf} }